Platform

Waarom steeds meer webshops overstappen op Shopware

Edwin
Edwin
23/5/2024
Waarom steeds meer webshops overstappen op Shopware

Shopware, het e-commerce platform voor webshops, is bezig aan een opmars op de Nederlandse markt. En om eerlijk te zijn verbaast ons dat niet. Wij kennen Shopware namelijk als een zeer gebruiksvriendelijk en flexibel e-commerce platform: eenvoudig in gebruik, gemakkelijk te onderhouden en zeer schaalbaar. Met name Shopware 6, de nieuwste versie, heeft een aantal indrukwekkende features en begint een steeds grotere naam te worden in het Nederlandse e-commerce landschap. De hoogste tijd om eens wat dieper in Shopware te duiken en te bekijken wat het platform jou te bieden heeft. Ook leggen we uit hoe je de software eenvoudig koppelt aan Belco.

Shopware: van 2000 tot nu

Ondanks dat veel mensen nog niet zo lang weten van het bestaan van Shopware, bestaat de software van Duitse makelij al meer dan 20 jaar. Een vermeldenswaardige kanttekening: Shopware werd opgericht door Stefan Hamann, die op de respectabele leeftijd van 16 jaar oud Hamann-Media GmbH oprichtte, wat de basis voor Shopware vormde. Jarenlang was Shopware vooral binnen Duitsland een veelgebruikte software-oplossing voor webshops, maar sinds enkele jaren neemt ook internationaal de vraag naar de software sterk toe. Mede ook omdat de software zich blijft doorontwikkelen en steeds volwassener wordt. Shopware 6, de laatste versie, ontvangt dan ook veel lovende kritieken.

De nieuwe mogelijkheden van Shopware 6

De mogelijkheden van de nieuwste versie van Shopware zijn zeer uitgebreid en daar kunnen we nog uren over doorpraten. Daarom pakken we er voor nu één feature uit, de ‘no code Flow Builder’, omdat deze goed illustreert waar Shopware zich in onderscheidt: complexe processen terugbrengen tot eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen. Met de Flow Builder kun je bedrijfsprocessen (bijvoorbeeld logistiek of intern) eenvoudig én zonder gebruik van code (her)inrichten.

Een voorbeeld: stel je wilt al je klanten die een order hebben geplaatst in je webshop een e-mail sturen om ze te bedanken voor hun bestelling. Dit lukt met de meeste webshop software nog wel. Maar, we gaan een stap verder: je wilt daarnaast al je klanten die besteld hebben, in Nederland wonen én het afgelopen jaar meer dan twee keer besteld hebben, een kortingscode toesturen. Hier begint vaak de uitdaging in andere e-commerce software, maar niet in Shopware. Met de Flow Builder kun je namelijk eenvoudig een bepaalde conditie, bijvoorbeeld ‘woonachtig in Nederland’ toevoegen aan je proces flow. Dit maakt de software van Shopware zeer flexibel en dat is precies waarmee Shopware zich onderscheidt van andere platforms.

Shopware als middelpunt van je e-commerce landschap

Een andere reden waarom Shopware steeds interessanter wordt voor webshops is omdat het, veel meer dan bij andere e-commerce software, dient als een centrale plek voor je gehele e-commerce omgeving – en alles wat daarbij komt kijken. Zo is de software onder andere API-based. Dit houdt in dat je Shopware (met behulp van een API) eenvoudig koppelt aan software van een van de vele partners. Je creëert zo je eigen e-commerce landschap waarin de verschillende software op een slimme manier met elkaar samenwerkt. Dit maakt de software flexibel in te richten en zorgt ervoor dat het op een natuurlijke manier mee kan groeien met je bedrijf.

Belco en Shopware

Het leveren van een complete software-oplossing, processen gebruiksvriendelijk en gestroomlijnd inrichten en zo veel mogelijk software op een slimme manier koppelen waar mogelijk: daar denken wij bij Belco hetzelfde over als ze bij Shopware doen. Als partner van Shopware hebben we dan ook een plug-in ontwikkeld waarmee je eenvoudig je Shopware webshop koppelt aan onze klantenservice software. Alle klantgegevens vanuit de webshop worden dan automatisch ingeladen en je krijgt direct inzichtelijk wat de klant besteld heeft en wanneer – wel zo handig.

We zijn heel benieuwd naar de toekomst van Shopware en we zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.