Platform

Shopware 6 - wat zijn de voordelen?

Edwin
Edwin
23/5/2024
Shopware 6 - wat zijn de voordelen?
Shopware wordt steeds populairder, dat merken wij ook. We zien dat veel nieuwe webshops voor het platform kiezen, maar ook bestaande webshops maken vaker de overstap naar Shopware. Met name sinds de lancering van de nieuwste versie, Shopware 6, gaat het hard. Het leek ons daarom interessant om iets dieper in de software van Shopware 6 te duiken en de mogelijkheden en voordelen op een rijtje te zetten en daarmee tegelijkertijd een verklaring te vinden voor de groeiende interesse in dit platform.

1. API-vriendelijk

Wat ons gelijk opvalt is dat Shopware 6 erg ‘API-vriendelijk’ is. Hier bedoelen we mee dat je het gemakkelijk kunt koppelen aan andere software. Zeker in de huidige tijd, waar alle applicaties binnen een organisatie en tussen verschillende organisaties samen één groot digitaal ecosysteem vormen, is dit een groot voordeel. Je kunt Shopware 6 bijvoorbeeld moeiteloos met een API koppelen aan tal van CMS- of ERP-systemen. Ook koppelingen met je social media kanalen zijn eenvoudig te maken.

2. Drag and drop

Op het gebied van het ontwerpen en onderhouden van je webshop scoort Shopware 6 ook hoog. Met behulp van handige ‘Drag & Drop Designs’ zet je op een zeer gebruiksvriendelijke manier je webshop in elkaar. Technische kennis is hierbij geen vereiste. Dat valt ons trouwens sowieso op bij Shopware 6: het is echt ontwikkeld zodat mensen zonder technische kennis er eigenlijk alles in kunnen doen – van het opmaken van productpagina’s tot het in elkaar draaien van een banner. Dat is bij sommige andere e-commerce platforms een stuk minder eenvoudig. 

3. Shopware 6 Flow builder

Een andere zeer vernieuwende feature binnen Shopware 6 is de zogeheten ‘Flow Builder’. Hiermee kun je complexe bedrijfsprocessen eenvoudig, en zonder gebruik van code, inrichten. Denk hierbij aan het verzenden van gerichte e-mail berichten aan klanten. Je kunt met de Flow Builder condities toevoegen zoals: ‘woont in Nederland’, ‘heeft al eerder besteld’, of ‘is een nieuwe klant’, en zo heel gericht en persoonlijk communiceren met je klant.

4. Multistore

Net als bij Magento, een van de grote concurrenten van Shopware 6, is het mogelijk om meerdere webshops in één systeem te runnen. Binnen Shopware 6 kun je gemakkelijk switchen tussen verschillende webshops waardoor je het overzicht bewaart en tijd bespaart.

5. Marketing

Op the gebied van marketing biedt Shopware 6 interessante mogelijkheden. Zo kun je onder andere je klanten segmenteren met behulp van Customer Streams, bijvoorbeeld op basis van hun interesses of shopgedrag. Daarnaast kun je onder andere eenvoudig je eigen banners maken of een loyaliteitsprogramma opzetten. Ook hier geldt weer dat kennis van code geen vereiste is: gebruiksgemak en flexibiliteit zijn de keyword binnen Shopware 6.

6. Shopware 6 SEO

Hoe mooi of goed je webshop er ook uitziet, als de shop niet gevonden wordt in Google, weet de klant jou niet of nauwelijks te vinden. Binnen Shopware weten ze dit als geen ander en daarom kun je eenvoudig SEO-vriendelijke URL’s aanmaken en bijvoorbeeld de meta-tags en snippets instellen. Daarnaast is Shopware 6 ‘mobile friendly’ zoals dat genoemd wordt. Dit betekent dat de webshop zich automatisch aanpast aan elk schermformaat zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikservaring.

Belco koppelen aan Shopware 6

Wil je Shopware 6 koppelen aan de alles-in-één-klantenservice-omgeving van Belco? Geen probleem! Als partner van Shopware hebben we een Shopware 6 plug-in ontwikkeld waarmee je eenvoudig je webshop koppelt aan onze klantenservice software. Alle klantgegevens vanuit de webshop worden dan automatisch ingeladen en je krijgt wanneer de klant contact met je opneemt direct in beeld wie de klant is en wat er (eerder) besteld is. Zo kun je klanten snel, efficiënt en zeer klantvriendelijk te hulp schieten.

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het ons weten! Benieuwd of Belco iets voor jou is? Probeer onze software 2 weken gratis uit en ervaar hoe het is om te werken in een alles-in-één-klantenservice-omgeving. Deze trial is geheel vrijblijvend en stopt automatisch na 2 weken.