Application Programming Interface (API)

Een Application Programming Interface (API) is een methode om verschillende softwaretoepassingen met elkaar te laten communiceren en gegevens uit te wisselen. Met behulp van een API kunnen ontwikkelaars de functionaliteit van hun eigen toepassingen uitbreiden door gebruik te maken van de functionaliteit van andere toepassingen.

Wat is een API?

Een API is een verzameling van regels, protocollen en tools waarmee verschillende softwaretoepassingen met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van een API kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld de volgende zaken realiseren:

  • Gegevens uitwisselen tussen verschillende toepassingen
  • Functionaliteit van andere toepassingen gebruiken binnen de eigen toepassing
  • Automatisch taken uitvoeren binnen een toepassing

Een API kan op verschillende manieren worden aangeboden, bijvoorbeeld als een web-API (waarmee toepassingen kunnen communiceren via HTTP-requests) of als een bibliotheek-API (waarmee toepassingen de functionaliteit van een andere toepassing kunnen gebruiken).

API's worden veel gebruikt in de softwareontwikkeling, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van webapplicaties, mobiele apps of systemen voor het automatisch verwerken van gegevens. Bekende voorbeelden van API's zijn de API's van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, waarmee ontwikkelaars toegang kunnen krijgen tot de gegevens van deze netwerken.

Application Programming Interface (API)

Waarom Belco

Alles-in-één-oplossing

Belco is alles-in-één-klantenservice-software. Dit betekent dat we alles wat je nodig hebt om je klantenservice succesvol te runnen, ondergebracht hebben in één systeem – wel zo gemakkelijk.

Klantblijheid

Wij maken van klantblijheid een begrip. Het is onze missie om jouw webshop te helpen aan een 9+ beoordeling van de klantenservice.

200+ klanten gingen je voor

Wij leveren de klantenservice software voor ruim 750 webwinkels van 200 e-commerce bedrijven. Kies uit één van onze zeer complete standaardpakketten of ontwikkel samen met ons een oplossing op maat.

Wij staan voor je klaar

Jouw wensen en doelstellingen vertalen naar de allerbeste klantenservice-oplossing: daar zijn wij goed in. Daarnaast mag je ons altijd het hemd van het lijf vragen en springen we je graag te hulp als je er zelf even niet uitkomt.

Optimaliseer vandaag nog je webwinkel klantenservice. En plan een demo.